AIRDECK logo
Nederlands English fran硩s Deutsch

Airdeck staat op de cover van Bouwkroniek.

En daar hebben we een goede reden voor.



Onlangs werd Airdeck gekozen als intelligent vloersysteem voor het Energihus, het nieuwe hoofdkantoor van de Deense energieleverancier SydEnergi in Esbjerg.


(Architect: gpp arkitekter a/s)

Het gebouw zet een nieuwe standaard voor de groene commercile gebouwen en zet alle troeven van Airdeck in de verf.

De architect heeft absolute vrijheid gehad bij het ontwerp van het Energihus. Ronde vormen, geen balken, grote overkragingen n grote overspanningen met een verspreid kolommenpatroon.

De stabiliteit is gegarandeerd omdat de vloeren van het gebouw in twee richtingen dragen: iedere vloer is als het ware een monoliet binnen het geheel. De vloeren kragen ongeveer 3 meter uit en ook de ophanging van de gevel aan de vloerconstructie werd gerealiseerd volgens de energieheersende standaarden.

Op technisch vlak is het gebouw kenmerkend door de integratie van verschillende technieken. In de eerste plaats omdat betonkernactivering werd voorzien in de Airdeck-vloer. De nodige uitsparingen voor de technieken werden op de juiste plaatsen voorzien zodat een optimale installatie van de technieken werd gerealiseerd. Zelfs naast de kolommen zijn de uitsparingen mogelijk!

De volledige realisatie springt in het oog omdat er reeds bij de conceptfase als team werd nagedacht over de te realiseren doelstellingen. Tijdens het proces waren bijsturingen altijd bespreekbaar, maar enkel indien ze positief en met duidelijk rendement bijdroegen tot het geheel. Zo was Airdeck oorspronkelijk niet voorzien en toch enthousiast onthaald door alle partijen omwille van de vele meerwaarden. Kortom, het is een voorbeeld waar we graag mee uitpakken.

Interesse voor n van uw projecten?
Contacteer ons nog vandaag. We denken graag met u mee.

Raf Poppe
Business Developer
M +32 473 83 21 85
raf@airdeck.be
Created & hosted by Ideaxis.comreplica-watch.cn