AIRDECK logo
Nederlands English franç¡©s Deutsch
Airdeck en betonkernactivering:
de perfecte harmonie tussen bouwefficiëntie en klimaatbeheersing                         
    
Futuristische dagdromerij? NEEN!
Betonkernactivering wordt zonder enige twijfel hét klimaatsysteem van de toekomst in de utiliteitsbouw. In Nederland, Duitsland en Zwitserland wordt het systeem reeds veelvuldig en succesvol toegepast. Een doordacht integraal klimaatontwerp zal altijd vruchten afwerpen. Het hoge comfort gekoppeld aan een gemiddelde investering, een energetisch goed en mogelijk duurzaam concept én de architectonische vrijheid bieden naast het hoge comfortniveau te veel gunstige perspectieven om het systeem nog langer te blijven bestempelen als toekomstmuziek.
Airdeck vloeren bieden hier zeer veel toegevoegde waarde en zijn dé oplossing bij uitstek!
 
Betonkernactivering: het principe
Het principe of de essentie van betonkernactivering is niet nieuw: door de massa van een gebouw op een bepaalde temperatuur te brengen, zorgt men voor verwarming of
afkoeling in vergelijking met de omgevingstemperatuur. Bij het Airdeck systeem wordt de volledige betonvloerconstructie gekoeld of verwarmd via een geïntegreerd leidingsysteem dat vooraleer het beton wordt gestort gelijkmatig tussen de Airboxen wordt geweven. Doorheen deze leidingen wordt water gepompt. Warmte- en koudeafgifte gebeuren zowel naar boven als naar beneden. Zo wordt een ruimte continu opgewarmd of afgekoeld. Men kan het vergelijken met vloerverwarming, maar bij Airdeck met betonkernactivering vinden opwarming en afkoeling van de hele Airdeck vloer ook 's nachts en tijdens het weekend plaats, waardoor de binnentemperatuur vrijwel niet meer wijzigt.
 
Een voorbeeld maakt dit duidelijker.
Wanneer we in een warm land een grote kerk bezoeken, voelt het daar altijd koel aan, terwijl de luchttemperatuur meestal relatief hoog is. Dit komt door de lagere gevoelstemperatuur, die een gemiddelde is van de straling- en de luchttemperatuur. Zo’n groot gebouw wordt in de winter ook nooit echt koud van binnen doordat de enorme massa bouwmaterialen een dempende werking heeft op de gevoelstemperatuur. De kerk neemt de omgevingstemperatuur niet gemakkelijk over, maar dringt haar gematigde temperatuur wel aan de omgeving op.
Created & hosted by Ideaxis.comreplicawatch.to